Malzemeler
1 paket
margarin (küp küp kesilip, eritilmiş)
Yarım su bardağı su
Yarım s.b.
sıvı yağ
1 yumurta
(sarısı içine, akı dışına)
Yarım
limonun suyu
2 yemek kaşığı toz
şeker
1 tatlı
kaşığı tuz
1 paket
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep ( hazır mahlepli kabartma tozunuda
kullanabilirsiniz)
Aldığı kadar
un ve susam
Hazırlanışı:
İlk olarak
margarin eritilip, biraz soğutulur. 1 yumurtanın beyazıyla sarısını ayırdıktan
sonra, beyazı hariç bütün malzemeler karıştırılır. Malzemeler tamamen karıştırıp kulak memesinden biraz daha sert (poğaça hamuru gibi) bir hamur elde ettikten
sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp simit şekli verilir. Bu küçük
simitleri önce yumurta akına sonrada susama bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyulur. Pişme süresi yaklaşık 35 dakika. Piştikten sonra hemen fırından çıkartılması ve tepsiden alınıp bir tabağa konulması gerekiyor aksi
taktir de halkalar hamurlaşır ve kıtırlığı gider ve sonra soğuyan halkalar afiyetle yenir :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder