12 Şubat 2012 Pazar

SUSAMLI HALKALAR

SUSAMLI HALKALAR - MAHLEP
       
      Malzemeler
1 paket margarin (küp küp kesilip, eritilmiş)
Yarım su bardağı su
Yarım s.b. sıvı yağ
1 yumurta (sarısı içine, akı dışına)
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı mahlep ( hazır mahlepli kabartma tozunuda kullanabilirsiniz)
Aldığı kadar un ve susam

Hazırlanışı:

İlk olarak margarin eritilip, biraz soğutulur. 1 yumurtanın beyazıyla sarısını ayırdıktan sonra, beyazı hariç bütün malzemeler karıştırılır. Malzemeler tamamen karıştırıp kulak memesinden biraz daha sert (poğaça hamuru gibi) bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp simit şekli verilir. Bu küçük simitleri önce yumurta akına sonrada susama bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyulur. Pişme süresi yaklaşık 35 dakika. Piştikten sonra hemen fırından çıkartılması ve tepsiden alınıp bir tabağa konulması gerekiyor aksi taktir de halkalar hamurlaşır ve kıtırlığı gider ve sonra soğuyan halkalar afiyetle yenir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder