12 Şubat 2012 Pazar

ISLAK KEK

ISLAK KEK (15-20 kişilik)

Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 s.b. sıvı yağ (arzuya göre; eritilmiş 1 paket margarin de kullanılabilir, ben sıvı yağı tercih ediyorum)
1,5 s.b. süt
5 y.k. kakao
3,5 s.b. un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu

Hazırlanışı :
Şekerle yumurta köpük haline gelene kadar çırpılır -şeker eriyene kadar- sonra kakao, yağ, süt eklenir.
Hazırlanan bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır (kek piştikten sonra üzerine sos olarak dökeceğiz). Başka bir kapta un, kabartma tozu, vanilya karıştırılır ve şekerli karışıma eleyerek eklenir ve çırpılır. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına koyup, 15 dk. altı 15 dk. üstü pişirilir (önceden altını pişirdiğimiz için kek daha güzel kabarıyor). Fırından çıktıktan sonra kek sıcakken kürdanla kontrol edip, çatalla veya kürdanla kekin üzerinde delikler açıp (sosu daha iyi çekmesi için) sos üzerine dökülür. Afiyet olsun :)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder